Dimecres, 12 abril 2017 12:52

La societat valenciana contra l’espoli i els PGE

Escrit per

Dilluns dia 10 d’abril diverses entitats representatives de la societat civil valenciana ens vam reunir per estudiar com fer front als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), i acompanyar el rebuig que estan generant entre els partits polítics, les institucions i molt especialment entre el poble al País Valencià.

Les entitats reunides vam estar d’acord en la necessitat de promoure un seguit de manifestacions diverses i sostingudes en el temps exigint al govern de l’Estat la retirada immediata dels PGE presentats la setmana passada i posar fi a l’espoli que com a poble patim.

Per tal de fer-ho possible s’ha constituït una comissió que coordinarà i dinamitzarà les diferents propostes que es vagen presentant amb l’objectiu de facilitar la resposta popular. Així mateix es va acordar emplaçar les respectives organitzacions a reproduir a nivell comarcal les iniciatives amb el doble objectiu de donar a conèixer la problemàtica existent i promoure mobilitzacions comarcals i/o locals amb el caràcter més tranversal possible.

Una de les primeres accions acordades serà la d’acompanyar des del carrer la resposta institucional prevista per al dia 25 d’abril en les Corts Valencianes, amb una ampla representació de col·lectius i entitats populars. Les entitats reunides reconeixem l’enorme importància dels actes institucionals però també recordem que sense la mobilització popular no hi ha veritables perspectives de canvi, i més encara en aquest cas, quan l’espoli dels pressupostos responen a una pràctica sostinguda en el temps pels diferents governs de l’Estat.

Les organitzacions i entitats reunides fem una crida a tota la societat per a donar suport a la manifestació commemorativa del dia 29 d’abril i omplir-la de contingut reivindicatiu per a dir: No als PGE, Prou d’Espoli.

Igualment es va valorar molt positivament les propostes provinents de diversos partits polítics anunciant la presentació de mocions al conjunt d’Ajuntaments del País Valencià. Les entitats fem una crida a promoure concentracions populars davant dels ajuntaments coincidint amb el dia que es porte a debat les mocions, i també els dies previs a l’aprovació dels PGE al Parlament.

L’ACORD MÉS IMPORTANT PERÒ, VA SER EL COMPROMÍS DE PROMOURE UNA GRAN MOBILITZACIÓ DEL PAÍS, COINCIDINT AMB ELS DIES PREVIS A L’APROVACIÓ DELS PGE AL PARLAMENT.

La present nota de premsa la signem: Intersindical Valenciana, EUPV, ERPV, Escola Valenciana, ACPV, Plataforma pel Dret a Decidir, Poble Lliure, l’Or dels Valencians, POSI, les CUP d’Almàssera i Biar, Assemblea per les llibertats i contra la Repressió- València sense Mordassa, BEA, SEPC, Joves PV i Joves Decidim PV.

Joomla templates by a4joomla