Dimecres, 07 Juny 2017 22:52

Pau Alabajos i Mireia Vives i Borja Penalba clouran la manifestació de la Crida pel Finançament

Escrit per

Els actors Pilar Almeria i Ximo Solano llegiran el manifest d'una convocatòria que compta amb el suport d'un centenar d'entitats

 Els representants de la Crida pel Finançament Valencià han donat a conèixer aquest matí, en roda de premsa, els detalls de la manifestació que recorrerà els carrers de València aquest dissabte contra els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i per un finançament propi. El cantautor Pau Alabajos i el duet de Mireia Vives amb el guitarrista Borja Penalba clouran els actes d'una marxa que eixirà a les 18 hores des del Parterre fins a laplaça de l'Ajuntament. Així mateix, els actors valencians Pilar Almeria i Ximo Solanos seran els encarregats de llegir el manifest.

La manifestació comptarà amb tres pancartes unitàries consensuades per les organitzacions. La primera, la portaran representants de les entitats, i portarà per lema «No als Pressupostos Generals de l'Estat. Contra l'Espoli». La segona, els càrrecs públics, amb el lema «Volem les claus de la caixa!». Per últim una pancarta de les organitzacions juvenils i estudiantils, «Joves contra l'espoli».

 

En roda de premsa, el coportaveu de la Crida pel Finançament Vicent Maurí (Intersindical) ha assenyalat que la manifestació «només és l'inici d'una campanya. Això només és el principi del que vindrà». Maurí ha explicat que la voluntat de les organitzacions convocats és seguir treballant i eixamplar, encara més, el llistat d'entitats per fer continuar fent accions transversals. D'altra banda, la coportaveu de la Crida i membre de DecidimConsol Barberà, ha afirmat que la societat valenciana ha dit «prou»«És una absoluta anomalia que una autonomia amb un PIB per sota de la mitjana pague com si fóra rica», ha lamentat.

 

La manifestació de la Crida pel Finançament Valencià compta amb el suport d'un centenar d'entitats, així com deconeguts càrrecs públics valencians. Alguns d'ells són l'actual Síndic de Comptes de la Generalitat Valenciana,Vicent Cucarella, o la Secretària Autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando. També hi figuren nombrosos diputats a les Corts Valencianes com Josep Nadal, Fran Ferri, Mònica Àlvaro, Belén Bachero (Compromís)Antonio Estañ, Fabiola Meco, César Jiménez, Beatriu Gascó (Podem); així com desenes d'alcaldes i regidors d'arreu del territori.

 

En la llarga llista trobem organitzacions polítiques com Podem, Esquerra Unida del País Valencià, Els Verds, Bloc i País, Esquerra Republicana del País Valencià, Poble Lliure; sindicats, com Intersindical Valenciana, Comissions Obreres del País Valencià, la Unió de Ramaders i Llauradors; juvenils i estudiantils, com Joves del País Valencià–Compromís, Bloc d’Estudiants Agermanats, Joves pel Dret a Decidir, SEPC, Acontracorrent; pels drets col·lectius, com LAMBDA i Xateba (Associació per la Igualtat i Contra la Violència de Gènere), per la llengua, com Escola Valenciana i la Plataforma per la Llengua; culturals, com la Societat Coral el Micalet, Ca Revolta, l’Associació d’Editors del País Valencià; empresarials, com la Unió Gremial; salut, com la Plataforma en Defensa de la Llei d’Autonomia Personal i d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència o l’Associació de la Comunitat Valenciana de l’Esclerosi Múltiple; professionals, com el Col·legi d’Advocats de Sueca i el Col·legi Oficial de Treball Social de València; d’ensenyament, com AMPAS per la pública Castelló; i associacions de diversa índole, com ATTAC-PV, Iai@flautes Castelló, ACICOM i L’Or dels Valencians.

 

Per a més informació,

 

Crida pel Finançament Valencià

Web – Facebook - Twitter

Joomla templates by a4joomla