Dissabte, 10 Juny 2017 01:51

Milers de valencians i valencianes demanen la retirada dels Pressupostos Generals de l’Estat i diuen “prou” a l’espoli

Escrit per

La Crida pel finançament reclama els representants públics que es mantinguin fermes i exigeixin amb mà ferma un canvi radical de polítiques a l'estat espanyol

ACN València .-Milers de ciutadans s’han manifestat aquest dissabte per demanar la retirada dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2017, contra l’espoli i l’infrafinançament del País Valencià, en una manifestació convocada per la Crida pel finançament, que integra centenars d’entitats, sindicats i partits polítics. La manifestació ha sortit des de les portes del Palau de Justícia i ha recorregut els principals carrers del centre de València. Moments abans de la convocatòria, un dels portaveus de la Crida, Antoni Infante, ha manifestat als mitjans que amb aquesta manifestació el poble valencià diu “prou a continuar espoliats i infranfinançants ,a continuar marginats” i ha demanat els representants democràtics que mantinguin la fermesa i que no els tremoli la mà per exigir a l’estat espanyol un canvi radical de les polítiques.

En aquest sentit, ha dit que els integrants de la Crida pel finançament estaran al darrere dels governants, de manera crítica. El portaveu també ha volgut traslladar un missatge a la societat civil apel•lant a la mobilització perquè “sense un poble crític, fins i tot la millor de les voluntats està condemnada a passar desapercebuda”. A la manifestació han donat suport un centenar d’entitats, sindicats i més de 2.000 persones que, de manera individual, han signat el manifest. Així mateix, han donat suport els partits polítics Podem, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià i les CUP, entre altres. Preguntat sobre si els convocants esperaven també participació dels partits que conformen el govern valencià (PSPV i Compromís), Infante ha indicat que era una convocatòria adreçada al poble, a la qual s’han sumat moltes persones significatives del món polític i ha indicat que la Crida és conscient de les diferents responsabilitats institucionals. Amb tot, s’ha mostrat convençut que després d’aquesta manifestació hi haurà “un abans i un després” perquè les reivindicacions estan en sintonia amb les necessitats que el nou govern observa i “hem de donar el pas a l’energia de la mobilització popular”.El conseller d’Hisenda, present a la manifestació A la manifestació ha participat el conseller valencià d’Hisenda Vicent Soler i la secretària autonòmica d’Hisenda Clara Ferrando així com el síndic de Comptes Vicent Cucarella. També s’ha pogut veure el síndic de Compromís, Fran Ferri, el secretari general de Podem al País Valencià Antonio Estañ o el president d’Esquerra Republicana del País Valencià i regidor de Cultura a Benicarló (Baix Maestrat) Josep Barberà, entre altres. A més, regidors de 49 ajuntaments valencians han donat suport al manifest.La manifestació ha comptat amb tres pancartes unitàries consensuades per les organitzacions. La primera, l’han duta els representats de les entitat amb el lema ‘No als Pressupostos Generals de l’Estat. Contra l’Espoli’. La segona, els càrrecs públics, amb el lema ‘Volem les claus de la caixa!’. Per últim una pancarta de les organitzacions juvenils i estudiantils, ‘Joves contra l’espoli’. La convocatòria ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament, on les actuacions del cantautor Pau Alabajos i el duet de Mireia Vives amb el guitarrista Borja Penalba han clos els actes. Així mateix, els actors valencians Pilar Almeria i Ximo Solano han estat els encarregats de llegir el manifest.

Joomla templates by a4joomla