×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 685
Divendres, 12 Setembre 2014 02:00

La PDaD dóna suport a la concentració convocada per les organitzacions SOS Bebés Robados i SOS Raíces a la Ciutat de la Justícia pel proper dimarts 16 de setembre a les 10h.

Escrit per

Les organitzacions defensen els drets de les víctimes dels robatoris de xiquets i xiquetes que es perpetraren durant el franquisme i fins a principis dels 1990 amb total impunitat.  La trama implicà individus ben posicionats a les administracions públiques, el món de la salut i l’església catòlica, i implica organitzacions religioses com la Casa Bressol Santa Isabel de València. 

SOS Raíces és una organització de persones nascudes a la Casa Bressol que busquen les seues mares i de mares i famílies que busquen els fills i filles deixats a la institució.  Els testimonis de pressions i enganys sobre joves i adolescents embarassades, per a aconseguir que signaren els documents de renúncia a lamatria potestad, s’allarguen fins hui, quan la majoria de dones acollides a la institució són joves migrants sense recursos.  

També hi ha testimonis de dones que, alliberades de l’estada a la Cassa Bressol i d’eixa pressió, es retractaven de la renúncia i reclamaven fer-se càrrec de la filla o el fill.  En eixe cas, també com succeeix ara, la institució utilitza els llargs processos civils com a eina contra les mares.  Després de patir la duresa del procés, les mares veuen com la resolució sempre estableix que la restitució dels seus drets va contra els dels i les infants, que porten de 4 o 5 anys convivint amb les seues famílies adoptives.

La Casa Bressol Santa Isabel es nega, a més, a acatar les resolucions judicials favorables a les víctimes.  És el cas de la que obliga la institució a facilitar les dades de les seues mares a les persones que porten anys, fins i tot dècades, demanant-li aquesta informació.

Ara, la Fiscalia de València ha arxivat massivament, sense cap justificació i com s’està fent a tot l’estat, les denúncies per les xiquetes i xiquets furtats.  La concentració coincideix amb la reunió exigida per aquestes organitzacions per a rebre explicacions per aquesta decisió.        

Des de la PDaD, manifestem tot el nostre suport a les mares que han hagut de patir la por a la persecució i el rebuig social, a l’abandó de les pròpies famílies i a la certesa de la misèria.  A les que decidiren donar els seus fills i filles en adopció per a continuar amb les seues vides i a les que, encara hui, han de patir el fals suport de la gent que s’aprofita de la seua situació, explota les seues pors i instrumentalitza la seua pobresa i precarietat imposada.

Donem tot el nostre suport a les mares i pares que patiren el robatori dels seus fills i filles, que hagueren d’assumir allò que els deien sobre la mort d’aquests fills i filles que, en la majoria de casos, no veieren mai, i que s’han hagut de convertir en David contra Goliat per a conèixer eixa veritat que els tornen a negar.  

Donem suport a les persones que busquen les seues mares i famílies, que volen exercir els seus drets fonamentals i que topen amb el mur de silenci de qui es creu impune.

Totes són persones lluitant pel seu dret a decidir, com les que ho fan per decidir sobre la seua pròpia vida i el seu propi cos i s’enfronten a persecució de la interrupció voluntària de l’embaràs.  Lluiten, lluitem contra la mateixa gent que cosifica i s’apropia de la maternitat fins a través de les dones i els seus fills i filles, sotmesos a aquests procediments d’extracció, normalment il·legals i sempre il·legítims, que esgarren la seua vida, la seua identitat i el seu futur.  

Per tot plegat, la gent de la PDaD estarà amb les organitzacions convocants a l’esmentada concentració del dimarts 16 de setembre, a les 10h, i dóna suport a les accions que emprendrà pels drets de totes les persones afectades.   

 

Plataforma pel Dret a Decidir

Joomla templates by a4joomla