Dijous, 21 Juny 2018 22:11

MISSATGE DE SANT JOAN 2018 - FLAMA DEL CANIGÓ

Escrit per Confederació d'Entitats Sobiranistes

Estimats connacionals,

Enguany és amb més emoció encara que encendrem els Focs de Sant Joan amb la Flama del Canigó. Sentirem el manifest que ens envia en Jordi Cuixart, suara reelegit president d’Òmnium Cultural, empresonat des de fa vuit mesos per un govern espanyol de dreta i mantingut a la presó per un govern d’esquerra. Amb la Flama aquesta nit sostenim els ostages, presos i exiliats, amb la Flama diem no a la repressió!

Nascuda al Canigó la Flama ens arrela des del 1966 a la nostra història mil·lenària, a la gran obra arquitectònica i social de pau de l’abat Oliba, als fonaments del constitucionalisme català, i vuit segles més tard a la gran obra literària i patriòtica de Jacint Verdaguer. La Flama és vincle d’unió en el temps i en l’espai: amb la Flama assumim el passat i construïm el futur; amb la Flama reivindiquem per a la nostra nació l'exercici del dret a l’autodeterminació. No claudiquem. Visca la República catalana!

Des del 1966 la Flama és també símbol d’unió i unitat dels Països Catalans. De Fraga a Mao i a l’Alguer, de Salses i d’Andorra fins a Guardamar tenim clavat al cor i a la ment el coratge heroic de dos milions de catalans. No van cedir a l’amenaça, ni a la por ni a la violència policíaca. Aquella admirable resistència pacífica no té parió ni a Europa ni al món. El primer d’octubre els principatins van dignificar davant del món sencer la nostra nació i van generar, per primera vegada al cap de tres segles i mig, moltes mostres de solidaritat en els Països Catalans. Us agraïm d’haver-nos unit en l’amor a la Terra i per la força de la raó. Visca els Països Catalans!

Visca la Flama del Canigó, símbol de la nostra unitat i unió! Visca Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans!

Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans

Assemblea Nacional Catalana, Assemblea Sobiranista de Mallorca, Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim.