×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 681
Dimecres, 23 abril 2014 17:18

Xúquer Viu: Concentració a les 12:30 a l'Assut d'Antella.

Escrit per

Demà dijous 24 d'abril tindrà lloc la "Solta d'Aigües" a l'Assut d'Antella, un acte en el que a més dels regants assistirà algun representant de la Generalitat Valenciana. Per tal de protestar per l'aprovació d'un Pla de Conca de condemna al Xúquer es realitzarà una concentració a les 12:30 a l'Assut d'Antella.

Cal recordar que el nou Pla del Xúquer no garanteix uns cabals ambientals adequats per al Xúquer i l'Albufera, incrementa la sobreexplotació de l'aqüífer de la Manxa, obri la possibilitat d'un nou transvasament al Vinalopó i nega a la Ribera una concessió pròpia per a l'abastiment. Al mateix temps aprova un enviament d'almenys 12 hm3 anuals d'aigua de qualitat del Xúquer al Vinalopó i els estalvis de la modernització dels regadius de la Ribera també aniran al Vinalopó.

Per altra part el Ministre d'Agricultura i el Vicepresident de la Generalitat Valenciana han firmat un protocol, a esquenes dels distints sectors afectats en el Xúquer, que pot culminar en la construcció d'un nou transvasament i l'enviament d'un aigua que el riu no té al Vinalopó.

De nou el Xúquer s'ha quedat pràcticament sense aigua els últims dies com podeu llegir en la notícia que us adjuntem. 

 
Xúquer Viu
Joomla templates by a4joomla