Dissabte, 02 Gener 2021 17:46

Balanç de l'any 2020 per part de Decidim

Escrit per

Poc ens havíem d’imaginar quan des de Decidim publicàvem a la nostra web i les xarxes la tradicional felicitació nadalenca amb els millors desitjos i joguets inclusius per a xiquetes i xiquets per al 2020 què ens depararia l’any. Un any on s’ha vist qui són els i les imprescindibles: la Sanitat Pública, les treballadores i treballadors, i qui no ho és.

Tot i això des de Decidim no hem deixat de treballar malgrat l’alteració del nostre ritme habitual en bé del dret del poble valencià a decidir el seu futur polític. Des de gener impulsant la campanya Reciprocitat Ara! per la reciprocitat dels mitjans de comunicació en el nostre àmbit lingüístic, per una policia democràtica valenciana, reclamant-la en forma de comunicat i amb la publicació d’un total de 40 comunicats de Decidim i 131 articles, entre opinió, actualitat, etc... fets públics a diversos mitjans i a la web de Decidim.

005

Al costat de l’exigència d’una gestió dels trens de rodalia des del nostre territori, o en favor dels llauradors i llauradores del País Valencià que eixiren al carrer en febrer, abans que les mesures sanitàries ens tancaren a casa per continuar treballant i aturar l’expansió de la pandèmia. Recolzant com no pot ser d’altra forma les mobilitzacions pel 8 de Març, posant el focus també en l’informe sobre l’empobriment del País Valencià, redactat i presentat per la nostra sectorial Decidim economia;  empobriment patit especialment per les dones. Impulsant també amb la presència d’Antonio Baños l’acte a València “Com construïm el nostre futur?”. Denunciant com no pot ser d’altra forma les mesures del govern espanyol que desprotegien els treballadors i treballadores tot a l’inici del confinament i les decisions de recentralització política amb l’excusa de la pandèmia,  i fent propostes i aplaudint quan ha calgut o criticant, les decisions de la Generalitat Valenciana, qui pensem que va estar més receptiva i va respondre millor que el govern espanyol, demostrant que quan l’escull de Madrid minva el seu poder es faciliten les coses. 

004

003

Altre diades com ara el 25 d’Abril, Sant Jordi, el 1r de Maig o el 9 d’Octubre les hem hagut de commemorar de forma diferent, des de casa, amb respecte per les mesures dictades per les Autoritats Sanitàries, tot i això gràcies a la generalització de l’ús de les noves tecnologies les xarxes socials han estat les millors aliades per no oblidar el passat de lluita en favor d’un millor futur per al nostre poble. Un any 2020 on també Decidim hem celebrat la nostra Assemblea Nacional (AN) de forma telemàtica amb la participació de les nostres associades i associats.

006

La recuperació de l’Aplec de la Terra a l’agost a la muntanyeta de Sant Antoni de Betxí (Plana Baixa) amb les degudes precaucions sanitàries, la posada en marxa del programa de TV “Un debat de país”, la renovació de l’aspecte de la nostra web o el canvi d’altres programes com ara Ràdio Decidim a Un debat de País, han format part del nostre treball anual.

002

Altres fronts per a la nostra entitat han sigut l’infrafinançament i espoli sistemàtic del País Valencià quan s’han complit en juny 3 anys de la manifestació impulsada per la Crida pel Finançament o sobre la sentència que obliga a la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes a comunicar-se en castellà o la fugida del rei emèrit espanyol han sigut temes de debat amb aparició en mitjans com ara À Punt, o en TV3 per parlar de la reciprocitat, entre altres.

Per tot això i perquè continuem treballant per un País Valencià on el poder de desicisó passe pel poble valencià, et convidem a sumar-te a Decidim fer-te'n sòcia o soci i participant de forma activa.

007