×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 681
Dijous, 25 Setembre 2014 02:00

Pel Drets dels Pobles a Decidir

Escrit per

Resolució. Les persones reunides a València, en un acte públic pel dret dels pobles a decidir, afirmem:

Només el poble català té dret a decidir el seu futur. És el que han manifestat aquest 11 de setembre quasi dos milions de joves, la ciutadania i treballadors i treballadores a Barcelona.

No obstant això, la Monarquia espanyola, el seu govern i qui els recolzen o es sotmeten a ells, tracten d’enfrontar al poble català amb la resta dels pobles de l’Estat Espanyol negant-li la seua sobirania. Els que, davant de l’abdicació de Joan Carles I, ens han impedit decidir entre Monarquia o República, l’emprenen contra el poble català, contra el seu dret a decidir.

El govern de Mariano Rajoy ha decidit impugnar davant del Tribunal Constitucional espanyol la Llei de Consultes aprovada pel 80% del Parlament català per a suspendre-la i impedir que es consulte el 9 de novembre al poble català.
Recorre al mateix Tribunal Constitucional que va retallar en 2010 l’Estatut aprovat en referèndum pel poble català i per les Corts Generals, al mateix Tribunal Constitucional que recentment va avalar l’acomiadament lliure, retrotraient-nos a l’època franquista, com bé han assenyalat des del moviment sindical.

La classe traballadora així com els pobles de l’Estat Espanyol vam forjar la unitat contra la dictadura defenent els drets socials i nacionals. No hi ha unitat que no comence per respectar el dret dels pobles a decidir, i defensar el dret a decidir és combatre contra els plans d’ajust i les retallades, contra els atacs als drets socials, i garantir el lliure exercici d’autodeterminació.

Ens dirigim a totes les persones que es reclamen de la democràcia, dels drets dels pobles, dels drets de la classe treballadora per a organitzar la mobilització que impose que el 9 de novembre el poble català puga votar.

Proposem concentrar-nos davant de l’ajuntament de València, a les 7 hores de la vesprada, el mateix dia en què el Govern i el Tribunal Constitucional espanyol suspenguen la Llei de Consultes i la votació del dia 9 de novembre.


València, 22 de setembre del 2014

Este acte públic es va realitzar a iniciativa del Comité per l’Aliança dels Treballadors i els Pobles de València i en el mateix va participar la Plataforma pel Dret a Decidir.

Joomla templates by a4joomla