Divendres, 12 Gener 2018 17:37

Al País Valencià: Democràcia i Llibertat

Escrit per Decidim

A la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià treballem per construir una societat valenciana plenament democràtica, inclusiva, igualitària i lliure des de l'apoderament individual i col·lectiu de la població. Som coherents i ferms amb els valors democràtics que impregnen cada decisió i acció que realitzem en aquesta tasca transformadora. Valors democràtics no compartits per Societat Civil Catalana, organització premiada als premis Broseta i prestigiada per Ximo Puig, el president de totes les valencianes i els valencians, que serà l'encarregat d'entregar el premi i facilitar un altaveu mediàtic i institucional perquè l'organització es posicione i explique el seu relat partidista de la situació a Catalunya.

Societat Civil Catalana, organització contrària al Dret a Decidir del poble català, naix el 2014 com a mur de contenció amb l'objectiu de frenar els anhels de llibertat que reclamava i reclama gran part de la societat catalana. L'historial de part dels socis fundadors amb vincles ultradretans com Javier Barraycoa[1] o Josep Ramon Bosch i Codina fill d'un reconegut franquista i fundador de Somatemps, deixaven entreveure la ideologia i els objectius antidemocràtics de la societat. A més, a la constitució envien delegacions de grups d'extrema dreta i xenòfobs com Vox, Plataforma per Catalunya, la Fundació Francisco Franco o el partit neonazi Movimiento Social Republicano (MSR)[2] entre altres. Socis ultradretans, feixistes, xenòfobs i neonazis que l'han acompanyat en el seu creixement i que comparteixen manifestacions, actes i discurs.

Els valencians i valencianes patim la violència feixista de forma directa, estructural i cultural en el nostre dia a dia. Qualsevol escletxa d'impunitat, legitimitat, normalitzar o inclús premiar d'aquesta violència i a les organitzacions que la generen agreujarà el problema del feixisme al País Valencià, fent de benzina que reviscole als violents i afeblesca els sectors democràtics de la societat.

Als vincles i socis de dubtosa tradició democràtica, s'ha de sumar que Societat Civil Catalana és una organització fosca i opaca en quan fa al seu finançament. Dinàmiques oposades al tarannà del Govern del Botànic que fomenta la transparència en les seues polítiques autonòmiques com a mesura fonamental oposada a l'opacitat tradicional del govern del PP.

Aquesta línia d'antagonismes entre Societat Civil Catalana i les institucions valencianes, des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià demanem a Ximo Puig, com a màxima representació institucional del poble valencià, que no legitime aquesta organització opaca i antidemocràtica. Com a demòcrates demanem a Ximo Puig que no entregue cap premi, ni reconeixement, a Societat Civil Catalana.

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim! @DaDPV

 

[1] https://www.vilaweb.cat/mailobert/4187670/records-darrera-martingala.html

[2] http://www.elcritic.cat/investigacio/els-vincles-ocults-de-lextrema-dreta-amb-societat-civil-catalana-2365