Dimecres, 02 Mai 2018 13:36

El llibre “El País Valencià que volem” a la Setmana Cultural de l’Espai País Valencià a Barcelona

Escrit per Decidim!

Decidim presenta el llibre “El País Valencià que volem” en Casa València, a Barcelona organitzat per l’Espai País Valencià en la seua #SetmanaEPV2018

El pròxim dissabte 10 d’abril a les 19,30 h., Casa València de Barcelona, acollirà una presentació del llibre “El País Valencià que volem” en un acte que comptarà amb la presència del musicòleg i fundador d’Al Tall Vicent Torrent, Francesc Viadel, doctor en sociologia, periodista i professor de periodisme a Blanquerna (URL) i Antoni Infante, coordinador de Decidim-País Valencià.

La presentació té voluntat de promoure el debat al voltant de l’actualitat política valenciana entre els assistents, i de mirar com podem construir un futur millor a partir d’un present il·lusionador però també carregat d’incògnites.

Quin  País  Valencià  tindrem  en  el  futur?

Els editors presenten el llibre així: «Quin País Valencià tindrem en el futur? Són diversos els futuribles que podem anar desgranant per a contestar la pregunta. És complicat saber-ho, a més a més, en plena i renovada ofensiva del capital financer per a controlar el món i supeditar-ho als seus interessos. Un món que haurà de viure amb els recursos controlats i malbaratats pel mateix capital i unes formes de societat que posen en perill la pròpia vida, amb una puixant contaminació i amb un ja inevitable canvi climàtic, així com amb nous factors tecnològics com el de la robotització. És probable que ens trobem amb anys de confrontació entre aquells que aposten per incrementar el domini mundial amb un assegurat col·lapse traumàtic; amb aquells que ho facen per una sostenibilitat mundialitzada amb mitjans dirigistes o més democràtics i també amb aquells que treballen per una sostenibilitat des d’àmbits més locals i/o regionals amb economies més autocentrades.

«Però siga com siga i ara per ara, s’ha de començar a reflexionar, enraonar i actuar per donar solidesa a un projecte col·lectiu i transversal dels valencians i les valencianes, dels nascuts ací o dels vinguts de qualsevol indret, que ens situe en el món aportant responsabilitat, dignitat i respecte als altres. Des de la Plataforma pel Dret a Decidir, Decidim, hem volgut reunir un conjunt de professionals, que des de la teoria i la pràctica del dia a dia en els seus respectius camps de coneixement, ens aporten la seua visió sobre què és el més adient per al nostre país. És una obvietat aclarir que falten temes molt interessants que ací no es tracten… però com solen dir, no es pot assumir la magnitud de la tragèdia.»

Amb pròleg d’Auke Zeldenrust, epíleg d’Antoni Infante i il·lustracions de David Sempere, en “El País Valencià que volem” hi participen Enric Amer i Blanc, Josep Barberà i Sorlí, Pere Beneyto, Joan Bofarull Solé, Xavier Canales, Marc Candela, Encarna Canet, Jordi Cascales Ribera, Empar Espí i Vidal, Tomàs Fernàndez Maside, Josep Gavaldà, Vicent Grau, Sal·lus Herrero, Pau López Clavel, Carmen Melo, Xavier Mendoza i Primo, Antonio Montesinos Campos, Miquel Àngel Moret Senent, Jaume Ortiz, Vicent Partal, Sònia Rubio Romaguera, Alfons Sánchez, Joan J. Senent i Moreno, Vicent Torrent i Centelles, F. Xavier Uceda-Maza, i Francesc Viadel.

“El País Valencià que volem” és editat per Edicions del 1979 en la col·lecció ‘Llevat’. Segons el Diccionari català-valencià-balear d’Alcover-Moll, llevat significa, entre més coses, allò que serveix de llavor o causa de coses més importants.

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim!

@DaDPV 

Joomla templates by a4joomla