Dilluns, 11 Juny 2018 18:36

Entusiasme limitat davant el nou govern del PSOE

Escrit per Decidim!
Fotografia: El País Fotografia: El País

Cada volta tenim més evidències que el règim del 78 està esgotat. El 15-M, el procés sobiranista català, la fi del bipartidisme i l'aparició o enfortiment de mapes polítics propis en les diverses societats de la perifèria de l'estat espanyol, incloent-hi el País Valencià indiquen que estem en una conjuntura de canvi. L'èxit de la moció de censura de Pedro Sánchez n'és només que l'últim exemple. S'albira una reordenació i renovació de l'ordre social del 78 en la que els valencians i les valencianes no podem deixar de ser un actor social i polític. Ens hi juguem molt.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià donem la benvinguda a la caiguda del govern del PP perquè dona fi a una etapa de cinisme, immoralitat descarada i d'autoritarisme embogit. Però, de la mateixa manera no rebem amb entusiasme el nou govern de Pedro Sánchez perquè pensem que no és més que una tàctica de recomposició del règim de poder. És d'esperar tot un seguit de canvis cosmètics que deixaran intactes els pilars estructurals del poder i els interessos dels quals realment manen.

Pensem que en aquesta recomposició el País Valencià i els problemes que afecten la nostra gent com són l'infrafinançament, la infrainversió i la camisa de força que representa el sistema de les autonomies continuaran ofegant-nos i continuaran significant un impediment del nostre desenvolupament econòmic, polític, social i cultural.

És doncs necessari que continuem treballant per la transformació d'aquest règim heretat de la dictadura amb uns canvis reals, amb processos constituents que apoderen la gent, les classes populars i la societat civil i que no estiguen dirigits per formacions polítiques que no són més que distintes versions del mateix sistema de domini.

Decidim!