Dissabte, 14 Juliol 2018 10:27

EL PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DE CIUTAT VELLA (PEP)

Escrit per Plataforma de la Muralla

Una vegada mes, des de la Plataforma de la muralla i les associacions al barri del Carme, sentim la necessitat de defensar i protegir-nos del que estem patint,  un barri cada vegada menys popular com aquest i d’altres del centre històric. Sense entrar a detallar les agressions d'àmbit més general, aquesta vegada volem exposar la defensa en favor de la cultura artesanal i el patrimoni etnològic (que per cert llavors fou predominant i molt enriquidora al barri), concretament el taller artesà i habitatge March. Un cop aprovat provisionalment un llistat de més 2.000 béns protegits per l'ajuntament, ara resulta incomprensible que aquest taller no haja estat inclòs com a bé a protegir en el nou pla que està en fase d'exposició pública.

És un taller artesanal històric, ja que ve de quatre generacions amb activitats artesanals, en una ubicació física de màxim valor per al barri, en un entorn artesanal que data de l'època musulmana. Malgrat que el projecte urbanístic no contempla la protecció d'aquest taller únic a tota València, pensen que l’actual corporació municipal hauria d’incloure’l com a bé a protegir, atés que s'han proposat alternatives viables per ambdues parts.

Per a més informació vegeu el blog: (valenciarte.blogspot.com).

En qualsevol cas, si és del teu interés i penses que cal fer determinades iniciatives, et demanem que si ho trobes adient, pugues enviar als responsables polítics la següent petició que senyalem a sota.

També volem invitar-te a les jornades de portes obertes per als dies 21 i 22 de juliol, de 10 a 13 hores, carrer Mare Vella, 19,  per a tindre informació de primera mà.

Sense res més, agrair-te en primer lloc l'atenció prestada. Independentment de la teua postura, per a nosaltres és molt important transmetre la informació i com no, que siga valorada amb total llibertat.

Plataforma de la Muralla i Casa taller March

Si ho trobes adient, pots fer difusió del cartell

 

Aquesta és la proposta per a enviar via email als responsables polítics: (copiar i pegar)

Assumpte: Protecció casa-taller March.

Com a ciutadà sensible en el manteniment sostenible i enriquidor d'una ciutat com València i els seus barris, vull transmetre-li a vosté com a responsable polític, la necessitat de conservar les nostres tradicions, en tots els àmbits, i també en el manteniment del patrimoni etnològic i artesanal, ja que ha sigut molt significatiu i enriquidor, sobretot en els barris més populars del centre històric, barris del Carme, Velluters, Mercat, etc. Pense que aquesta activitat continua tenint futur i per altra banda no entenc la falta de protecció d’aquest taller dins del PEP, ni tampoc que siga producte de l’oblit, tenint en compte que aquest pla protegeix més de 2000 béns i fa una “correcta avaluació”  almenys en l’àmbit patrimonial. Un taller que data de quatre generacions d'artesans (valenciarte.blogspot.com). Aquest taller està ubicat en un lloc del màxim valor patrimonial per al barri del Carme i és per aquest motiu, que si no fem entre tots i totes, un esforç d'anàlisis i rectificació, no ens sortirem. Davant la no inclusió com a bé a protegir, per motius concrets que desconec, tinc entés que s'han presentat alternatives que són compatibles amb els plans de l'administració i el taller March. Li demane que des de la seua responsabilitat política, faça el que estiga en la seua mà, per protegir aquest taller únic a València, incloent-ho en el llistat de béns a protegir.
M’acomiade agraint-li la seua sensibilitat, pel fet de tindre en consideració l'estudi d'aquesta demanda.

Signat

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adreces per enviar suggeriments a responsables polítics
(copiar i pegar. Posar com a correus ocults Cco )
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.,

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.,

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.,

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.,

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.,

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla