×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 681

El passat diumenge 11 de Setembre centenars de milers de persones tornaren a eixir als carrers de les principals ciutats catalanes en una nova mobilització independentista amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Omnium Cultural.

A l’igual que altres anys la PDaD també va ser present durant els actes de la Diada, en primer lloc en un acte de presentació de la Federació d’entitats sobiranistes dels Països Catalans celebrat a Vic el 8 de setembre amb les intervencions d’Antoni Infante, coordinador de la PDaD, Agustí Alcoberro, escriptor i historiador i membre del Secretariat de l’ANC i Cristòfol Soler per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM). L’acte va estar organitzat per l’assemblea territorial de l’ANC.

Fa molts anys que participe de la diada de l’11 de setembre. Ho he fet quan aquesta commemoració tenia, sobretot, un component de resistència, quan érem minoria la gent que ens manifestàvem, mentre la gran majoria aprofitava la diada com un dia més d’esbarjo, i també hi he participat els darrers anys, quan centenars i centenars de milers de persones han agafat el relleu de les persones i entitats resistents. De totes, en destacaré només una. Va ser la gran cadena humana del 2013. L’esforç gegantí que va requerir aquesta cadena va suposar un abans i un després en la concepció de moltes persones: el poble català estava i està en condicions tècniques, organitzatives i polítiques per a fer tot allò que es propose, també d’assolir la independència i dotar-se d’un Estat al servei de les persones.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, juntament amb el jovent adherit a aquesta última, la JODaD, saludem a la Catalunya del Nord il·lusionats per aquesta posada en marxa pel que fa al Dret a Decidir.


El nom del país, tanmateix com les qüestions fonamentals de sanitat, economia, educació o cultura, han d'estar regits pels desitjos i interessos d'aquelles persones que fan possible una veritable democràcia, el poble. 

Amic/Amiga,

El proper dilluns 12 de setembre va a jutjar-se al Jutjat d’Alzira a quatre persones que van ser detingudes ara fa cinc anys, per posar de manifest el seu rebuig a la construcció d’una línia d’alta tensió en les nostres serres.

Com recordaràs moltes persones vam eixir al carrer i a la serra per tractar d’aturar la construcció d’una línia d’alta tensió promoguda per l’empresa privada Iberdrola. Una línia que anava a creuar per les mateixes serres d’Albaida, Agullent, Benissoda i Ontinyent que un any abans havien patit un greu incendi forestal. El foc havia deixat la terra nua, plena de cendra, i un any després quan començaven a eixir els primer brots verds, l’entrada de maquinària pesada anava a tornar a arrasar la serra per segona volta. Per això, mentre la Generalitat mirava cap a una altra banda, el veïnat ens vam organitzar.

Entrevista al coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, militant de Poble Lliure i de la CUP d'Almàssera.
Toni Infante (Guadix, Granada, 1958) és el coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, organització que integra la Confederació d'Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, juntament amb l'ANC i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca. En aquesta entrevista amb El Món, el també militant de Poble Lliure (formació integrada a la CUP) repassa des de Prada les claus perquè el procés independentista del Principat deixi les portes obertes a la resta del territori català.

Al País Valencià, d’ençà les eleccions autonòmiques i municipals del maig del 2015, no hi ha dubte que s’ha fet un pas gegantí. Fer fora el PP de les principals institucions i democratitzar la societat, ni que fos mínimament, era una necessitat vital. De fet, bona part de les propostes polítiques dels partits aleshores a l’oposició tenien més a veure amb l’idea d’alimentar aquest imaginari col·lectiu de rebutjar el que teníem que no pas oferir un veritable programa de canvi que anara més enllà de denunciar i eliminar la corrupció del PP. Siga quina siga la valoració que puguem fer del canvi produït, ara podem constatar que políticament es pot respirar, i això, després de més de 20 anys de PP, no és poca cosa.

La Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, intregrada per la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD), l’Assemblea Sobiranista de Mallorca(ASM) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), s’estrena enguany a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent.

Amb el títol Tota una nació en marxa. Diferents ritmes un mateix objectiu, Jordi Sànchez (president de l’ANC), Cristòfol Soler (president de l’ASM i Antoni Infante (president de la PDaD), aquest dia 20, a les 6 de la tarda, presentaran la Confederació i parlaran del procés d’agermanament de les entitats sobiranistes, que va cristal·litzar el 20 d’abril al País Valencià. 

Dimecres, 03 Agost 2016 10:31

LA PURESA DE LA NOSTRA LLENGUA

     La puresa de la nostra llengua passa per moments delicats i molt perillosos per al seu manteniment . i no només la puresa, també passen per moments molt dificils, i probablement mes i tot,  el seu prestigi I sobretot el seu ús quotidià i públic.  En un escrit anterior alertàvem del perill  I el desprestigi  que representa que un catalanoparlant  s’ adrece en  un altra llengua (generalment llengua castellana)a a una persona pel fet de no conèixer-la i per un fals i equivocat sentit de l’educació.

      Degut a aquest erroni “sentit de l’educació” (ja que hi ha moltes formules per eludir  el problema)  i al no conferir-li al nostre parlar diguem-li la categoria de llengua culta i prioritària , i sempre amb un elevat complexe d’inferioritat lingüístic, hem perdut moltes paraules i expressions  (i que hem deixat morir) bé per desídia o per esnob. O també per la força espanyolitzadora dels mitjans de comunicació. I per què no? 

Dissabte, 30 Juliol 2016 12:37

Castelló diu No a la MAT, per Carles Escrig

El passat dia 19 de juliol es va constituir a Atzeneta la Plataforma No a la MAT, una línia de molt alta tensió entre Morella i Almassora, però que pareix que vol assolir un trajecte molt més extens. Aquesta infraestructura no està feta per a millorar la vida de les persones, sinó per a vendre excedents entre operadors econòmics per augmentar els guanys i minvar les possibilitats de pèrdues d'aquests, ja que pareix que les xarxes necessàries per garantir el subministrament són més que suficients. Aquesta estructura, a més, sembla ser que pot tindre efectes desfavorables en molts aspectes per al veïnat. La línia conduirà 400 kW, però en dues línies separades, per la qual cosa seran 800 kW, fet que no queda massa clar i que està mig amagat a l'informe de la Dependència de l'Àrea d'indústria i Energia de la Subdelegació del Govern, i a més, podrà sobrecarregar-se un 20%, fins a 1000 kW.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, PDaD, i des de la sectorial juvenil JODaD, volem manifestar tota la nostra felicitat per l'aprovació per part del Parlament de Catalunya dels acords referents al procés constituent, ja que, entenem que és un pas necessari i imprescindibleper a quèel poble català puga exercir una veritable sobirania.


Tanmateix com AbrahamLincolnpensava: "La democràcia és el govern del poble, pel poble i per al poble" i rebutgem qualsevol tipus d'accions o amenaces que vagen en contra d'allò que s'ha decidit de forma democràtica pel poble català, un poble que mitjançant les urnes, ha decidit anar per un camí concret i sòlid, el del dret a decidir. Rebutgem fermament les amenaces antidemocràtiques del govern provisional espanyol i del seu TC.

Pàgina 1 de 20