×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 693

Bon dia a totes i tots,

La JODaD, sectorial de joves de la PDaD al País Valencià, convoca una assemblea oberta aquest divendres 30 de gener a les 19 hores. El lloc on es celebrarà és la Societat Coral El Micalet (C/ Guillem de Castro, 73 València). Aquesta assemblea va dirigida cap a les i els joves que tenen Dret a Decidir com eina, tant necessari a l'hora de fer política i trencar amb el règim del 78. Serà un espai, aquesta assemblea, on tenen cabuda totes, es seguirà un ordre del dia i finalment, totes les noves propostes i idees que es façen es tindran en compte i, com no, seran molt benvingudes. Per tant, vos esperem a totes i tots el dia 30 de gener a la Societat Coral El Micalet.


Dilluns, 26 Gener 2015 01:00

La PDaD-PV felicita el poble aranès

La PDaD-PV felicita el poble aranès, definitivament reconegut com a subjecte polític pel Parlament català.  El passat dimecres s’aprovà la nova Llei d’Aran, que reconeix el Dret a Decidir dels aranesos i araneses, amb el suport de tots els grups excepte el PP i Ciutadans.

La llei és un referent per a la construcció d’un mateix projecte de futur a partir de l’adhesió lliure i democràtica, del Dret a Decidir.  Al País Valencià necessitem eines com aquesta per a la integració dels territoris de llengua i cultura castellana, d’arrel aragonesa pel nord, dins del projecte pel Dret a Decidir del poble valencià.  

El poble aranès ha expressat el seu desig de ser i de fer valdre i exercir plenament els seus drets.  Per la seua banda, i a través del Parlament, el poble de Catalunya reconeix la realitat nacional occitana (cultural, històrica, geogràfica i lingüística), i la identitat i els drets històrics del poble aranès.

El Moviment Franjolí per la Llengua, col·lectiu que defensa a la xarxa la llengua catalana , pròpia de la Franja, davant la lamentable situació que s'ha esdevingut els últims dies, amb l'anul·lació per llei de les Corts aragoneses de l'esment que es feia al català com a patrimoni cultural, i als fets ocorreguts en una escola de Mequinensa (Baix Cinca), on en els informes d'avaluació oficials de l'alumnat anomenaven a l'assignatura de llengua catalana com a “Llengua oriental”, vol fer les següents consideracions:
 
 
-Reclamem per a la llengua catalana un estatus digne, una consideració apropiada per a la llengua pròpia de la Franja i l'implement de polítiques lingüístiques que duguin a la plena normalització del català a l'escola, les institucions i els espais públics.
 
-Creiem que el fet ocorregut a Mequinensa no és casual, per molt que la DGA l'hagi atribuït a una “errada informàtica”, sinó que respon a una calculada operació de descrèdit i negació de la llengua pròpia de la Franja, el català, que té com a objectiu l'arraconament del català a les escoles i a la societat franjolina.

 

El divendres passat, un grupuscle feixista espanyol atacà el Casal Jaume I d’Elx.  Més amenaces en forma de forts colps als vidres amb intenció de trencar-los, crits, insults, adhesius clamant per la SEUA unitat, identitat i, fins i tot, “prioritat”.  La gent de la PDaD-PV està al costat de les persones que, a dins del casal, patiren aquell atac.  I, per suposat, està al costat de Casal Jaume I i de totes les entitats que fan cultura i vida “normal” en valencià a Elx.

Com denuncia el Moviment contra la Intolerància, el País Valencià és al capdavant de la llista RAXEN sobre atacs racistes, xenòfobs i LGTBIfobs, elabora a través de l’Observatori Europeu contra el Racisme i la Xenofòbia.  La gent i les organitzacions que defensem i promovem la cultura, la llengua i la identitat valenciana són objectius permanents del terrorisme feixista, responsable de centenars d’atacs violents i amb moltes víctimes a les seues esquenes.

Com sempre, el nostre record és pel Miquel Grau, assassinat pels feixistes el 1977 a Alacant, i el Guillem Agulló, a qui ens mataren el 1993.  Tampoc podem oblidar el Vicent Andrés Estellés, que morí el 1981, amb poc més de 68 anys, colpit per l’assetjament i per les bombes que estigueren a punt de matar la seua família (una, la dels nadals de 1978, li arribà en forma de torró dins d’un paquet “regal”).  I el Joan Fuster que, entre el molt que hagué de patir, hem de comptar les dues bombes de 1978 i les altres dues del 1981 a sa casa.

La presentació i posterior debat de la revista «l'Espill» número 47 va despertar gran expectació. Prova d'allò és la planta baixa de l'Octubre, davant de la llibreria 3 i 4, on no quedava ni una cadira lliure i molta gent es va haver de quedar de peu.

Per a tal ocasió van comptar amb Mònica i David com a representants de Compromís i la CUP respectivament. Desprenien simpatia, cordialitat i molta complicitat entre tots dos, protagonistes d'un debat molt interessant dirigit per el periodista Víctor Maceda.

Dins les intervencions cal destacar la sintonia i les bones paraules que hi van haver entre ells, el canvi al País Valencià o la revolució catalana en construcció. Països governats per la dreta i la màfia on les desigualtats i la triple crisi que ens afecta ens ha de fer repensar les formes de fer política. Ocupar el poder per fer net, quan l'imperi de la llei i els pactes de la transició no ens deixen respirar o estirar fort per ací i per allà per formular els Països Catalans lliures, socialment justos, antipatriarcals i radicalment democràtics.

El proper divendres 23 de Gener, a les 20h. a la plaça l'església del Ràfol de Salem.
 
Si no ho fem nosaltres, qui?
Si no ara, quan?
 
UNA COMARCA UNA FORÇA 

Les pròximes eleccions gregues poden significar un punt d'inflexió en el panorama europeu. Grècia s'ha convertit en el laboratori polític i econòmic de les elits europees, que han sembrat misèria i cansament per tots els racons del sud d'Europa. Les receptes econòmiques de les retallades i l'austeritat, basades en pagar el deute a costa dels drets de la ciutadania, només han deixat un rastre d'atur, pobresa infantil, desesperació i barbàrie, juntament amb l'amenaça del retorn del feixisme encarnat en Alba Daurada, convertint en contemporanis mals i problemes que semblaven aliens a Europa.

Però el poble grec no s'ha resignat a ser conillet d'Índies de la Troica. Manifestacions, vagues, cooperatives laborals i solidaritat han estat la resposta a la dictadura del capital financer i dels mercats.

Ara hi és l'oportunitat única de fer fora els responsables polítics del saqueig. Només conèixer-se la convocatòria de les eleccions, el Fons Monetari Internacional ha suspès la seua línia de crèdit (que només ha proporcionat a canvi dels drets de la gent) fins a conèixer qui encapçalarà el proper govern grec. Això demostra que els que s'han beneficiat de la crisi a costa de la majoria de la població desconfien de la democràcia i que el seu respecte a les urnes està condicionat al fet que siguen elegits els que defensen els seus privilegis. Ningú vota els mercats, però ells decideixen diàriament sobre les nostres vides i el nostre futur.

Fa molt que, al carrer, el poble fa front al saqueig imposat per la Troika (Comissió Europea, BCE i FMI) i executat per les elits gregues.  Han estat anys de dures polítiques contra la ciutadania sota l’amenaça de sancions econòmiques que, fins i tot, provocaren la caiguda immediata del tercer Papandreu per anunciar un referèndum sobre les retallades.  Després de dues eleccions legislatives marcades per l’espasa de Dàmocles d’aquestes represàlies, tot sembla indicar que aquesta por ja s’ha acabat.  El poble elegirà lliurement.

A Grècia han patit anys de polítiques de balafiament, amb grans events inclosos com les Olimpíades d’Atenes 2000.  Quan es tallà l’aixeta del crèdit, es va fer pública la manipulació dels comptes i de la capacitat de generar riquesa del país.  Mentre esclataven els casos de corrupció i  evasió fiscal, es proclamà que el culpable era el poble grec, per viure per sobre de les seues possibilitats, i el capital internacional marcà l’agenda del “redreçament”. 

El dissabte 10 de gener, a les 10.30h, es celebrarà al CEIP Bonavista d'Ontinyent una nova assemblea de la Trobada de Plataformes Comarcals, un espai democràtic i obert a tota la comunitat educativa per tal de debatre i programar accions en defensa de l'ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

Aquest curs 2014-2015 torna a ser decisiu respecte a tota una sèrie de mesures que ataquen de forma directa el nostre ensenyament públic: la planificació i construcció dels CIS, la implantació de la LOMQE, l'atac sistemàtic vers el valència, l'augment de la ràtio a les aules, la reducció de beques...

Una societat que tinga com a pilars la igualtat, la dignitat i la justícia social sols pot ser construïda des de la universalització i la qualitat d'uns serveis públics bàsics. Es per això hem de fer front a aquestes polítiques des de la coordinació a nivell local, comarcal i de país per continuar defensant la nostra escola pública, la de tots i totes.

 

Des de la JODAD donem suport a aquesta significativa campanya. No premiem als traïdors de la llengua.

 

Col·lectius de joves i organitzacions estudiantils d'arreu del País Valencià, baix el paraigües de la campanya "Joves pel Valencià", han realitzat accions simbòliques a diverses seus del PP per denunciar els atacs que porta perpetrant aquest partit contra la llengua i cultura valencianes, especialment els últims anys.

" El tancament de RTVV el darrer any va suposar, almenys de moment, l'aniquilació total de l'oferta de mitjans públics en la nostra llengua després del també recent tancament de les emissions de TV3 i Rac1 al País Valencià." Denuncien els joves, que continuen: " Aquesta situació, rep la "puntilla" a finals del darrer curs amb un atac frontal a l'escola pública i en Valencià, amb centenars de línies educatives suprimides."

Pàgina 1 de 5