Joves

Dijous, 31 Maig 2018 13:06

Comunicat de la JODaD-La Marina

La JODaD-La Marina continuen treballant per alliberar l'AP-7. Avui dilluns, 28 de maig, des de la nostra organització hem decidit acostar postures amb l'empresa Abertis, responsable actual de l'AP-7, i ajudar-los amb els preparatius del seu desnonament, ara que comença a acostar-se la data de la fi de la concessió. Per aquest motiu els hem preparat unes maletes per a que el tràmit els resulte el menys costós possible.

Divendres, 16 Març 2018 18:55

Vesprada fallera

Hui divendres l'Espai Basset (C/Túria, 58) de València acollirà una vesprada fallera organitzada per la JODaD amb el dj Pablo Hotshots, a partir de les 19 h.

 Estem davant d'una discriminació històrica com a poble. Els i les joves del País Valencià hem d’actuar. Estem fartes de pagar i callar i volem passar a l'acció per a reivindicar una política econòmica valenciana.

El passat 25 d'abril els i les joves de la Plataforma pel Dret a Decidir van organitzar un acte per commemorar aquest dia. L’acte va consistir en una taula de debat on es va debatre sobre els nous reptes del jovent al País Valencià.

Dimecres, 30 Novembre 2016 12:25

Una arma reivindicativa

Albert Verdaguer Vila-sivill, al seu primer llibre: Josep Vila Sivill (1904-1967) publicat per Rafael Dalmau Editor, ens presenta la figura del seu avi, l'home que dóna títol a aquesta obra d'índole històrica. És, si més no, una demostració que quan hi ha una manca de força, la intel·ligència pren l'energia i l'impuls suficient per a plantar cara a l'oponent.

Divendres, 04 Novembre 2016 14:55

Un partit a la deriva

Qui ens diria a nosaltres que aquell moderat Pedro Sánchez que signava un pacte amb Ciudadanos fa uns mesos es veuria embolicat en tal bel·licosa situació? La misteriosa política seguida pels socialistes espanyols – arrossegant també els valencians-- ha produït un canvi de rumb i sobretot, un canvi de capità. Avui, el senyor Sánchez ha decidit que no estarà entre i els diputats socialistes que s'abstindran per a facilitar un govern de Mariano Rajoy. Sota el seu desig —potser utòpic— de tornar a començar de zero, l'ex secretari s'embarca en un viatge sense rumb, vaixell, ni tripulació a la qual manar.
Dimecres, 22 abril 2015 02:00

Sant Jordi ens embaladeix

No hi ha viatge més enriquidor que el de llegir!

 

 39

II

Treballe amb molt d'amor un idioma
que em serà molt censurat de vegades.


Ho pense, ho sé i no em puc aturar,
car he de dir coses molt necessàries
per al futur de l'idioma que empre.


Vindrà un jorn que ho reconeixeran.


Em buscaran, però no em trobaran.


Llavors diran, pero en vers: quina pena!

 

Vicent Andrés Estellés (1924 - 1993)

 

Dimecres, 15 abril 2015 02:00

Jornada pel dret a decidir dels pobles

Commemorant la derrota de la batalla d'Almansa, la JODaD (Joves Pel Dret a Decidir) organitzen un acte on la societat de diferents nacions reivindiquen el poder decidir el futur del seu poble.

El debat es farà al local de la Intersindical (c/ Juan de Mena nº22) i començarà a les 11 hores del matí. Comptaran amb la presència de delegats de joventuts internacionals com les CUT, Liga Galega, Yesca, l'ANJI, Sobiranistes Mallorca i les JERPV.

Dignifiquem el nostre poble perquè volem ser lliures!

Dilluns, 13 abril 2015 02:00

Més enllà del dret a decidir

Avui dia, amb els temps de procés i canvi que experimentem arreu dels Països Catalans, cal fer una aturada i observar amb perspectiva els esdeveniments dels quals en som testimonis. Des de la consulta sobiranista realitzada el passat 2014 fins a les diades de cadascuna de les extensions geogràfiques incloses en la denominació territorial dels Països Catalans; l'avanç de la història no s'atura, i som el poble qui la escrivim.

No obstant, aquestes faccions identitàries; juntament amb molts aspectes del nostre dia a dia, no hi serien possibles sense un dels drets més primaris recollits de forma implícita als diversos postulats dels Drets Humans: EL DRET A DECIDIR. És aquí, en el punt de trobada amb la potestat més intrínseca de la qual en som posseïdores, on cal fer esmenta de la necessària posició d'aquest al centre de debat en referència a qualsevol matèria amb les quals ens enfrontem en el nostre dia a dia.

Aquest plantejament, no obstant, cal treballar-lo des de les distintes perspectives que resulten necessàries de debat en la nostra vida quotidiana; instruint-nos en cadascuna d'elles com objectius diferenciats però immiscits en un horitzó d'una lluita conjunta i entesa recíprocament. Des de l’espoli fiscal que sofrim de forma més o menys accentuada tant al Principat, a les Illes i al País Valencià (reconegut per la ONU, posat que aquest supera el 6%) fins a les imposicions procedents de Madrid que restringeixen i destitueixen els drets pels quals lluitaren les nostres companyes segles enrere, el Dret a Decidir resta com un instrument d’empoderament popular i d’alliberament nacional propugnat per la voluntat del poble com a eina necessària per a la seua supervivència.

Les dones no han tingut dret a viure la seua vida, sempre han sigut propietat d'algú, no han gaudit de la seua sexualitat, no han tingut dret al vot, ni a la participació política, ha costat molt que accediren als estudis, no tenien dret al propi cos... La història que s'estudia s'oblida d'elles.

Les dones han sigut tractades com a màquines de reproducció, relegades a les cures, al treball domèstic. El sistema patriarcal ha fet el seu treball bé: ha convertit la societat i l'espai públic en un espai d'homes sense qüestionar l'opressió de gènere que l'altra meitat del món, les dones, pateixen.

Però són també les dones, les que han lluitat, les que han canviat part de la societat, les que no es resignen tot i que el camí siga dur.

Pàgina 1 de 3