Divendres, 18 Setembre 2020 13:16

Defensar la reversió o dimitir

Escrit per Plataforma per la Sanitat Pública de Torrevella

En les declaracions de la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, a Alicante Plaza subjau l'opció pel model econòmic liberal definit pel paper residual de l'Estat en l'economia i una fe cega al lliure mercat i la superior eficàcia de la gestió privada. En res enganya la Sra. Mira, és coherent amb la qual ha estat la seua professió, que ha estat vinculada a la patronal sociosanitària a través de l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) en qualitat de directora general, el seu anterior càrrec abans de dedicar-se a l'administració pública.

Les declaracions públiques d'un alt càrrec no encaixen en el compromís electoral del partit socialista, ni les bases del pacte del segon govern del Botànic, especialment en uns temps en els quals cal potenciar el valor d'allò públic, per la qual cosa és motiu suficient perquè, de manera fulminant, es procedís a la seua separació automàtica del càrrec sinó es vol posar en dubte l'acció del mateix govern i generar incertesa en l'electorat sobre el compliment dels compromisos electorals.

En l'àrea de Sanitat i Salut Pública no és la primera vegada que hi ha veus socialistes que dubten de l'eficiència i eficàcia de la gestió pública directa per part de la Conselleria de Sanitat una vegada conclouen els contractes de les concessions sanitàries i que donen ales als defensors de la privatització de la sanitat pública. Això és incomprensible si aquestes veus procedeixen de càrrecs públics que gestionen la nostra sanitat com és el cas de la Sra Mira.

Si ja el seu compromís amb allò públic és com menys dubtós pel seu anterior lloc com a directora general de l'associació empresarial de residències, les seues declaracions a Valencia Plaza advocant per l'eficiència de la col·laboració públic-privada i indirectament acusant els gestors públics d'ineficients, no són tolerables, ni tampoc les mereixen els milers de professionals i treballadores sanitàries que estan treballant en primera línia contra la pandèmia. Necessitem més i millor sanitat pública. No acceptem convertir el que és un dret en un negoci per a empreses amigues

Desconeixem que estudis científics avalen les seves declaracions i afirmacions a favor de les privatitzacions del públic (que és el que realment amaga la col·laboració públic-privada), però el que sí que sabem és que la sanitat pública s'ha demostrat molt més eficient que la privada i més necessària que mai en la realitat epidèmica actual. A més de que els pactes de reversions sanitàries del Consell tenen per objectiu la gestió eficient del públic i menys negoci per al privat.

Si des del seu càrrec no està preparada per al repte que això suposa i no creu en allò públic, el que ha de fer-se és ser destituïda de manera immediata i tornar a la gestió privada d'on procedeix.

No volem càrrecs públics en sanitat que no creguen en la gestió pública, per la qual cosa exigim una separació dels mateixos des de ja, perquè la reversió del departament de Torrevella per finalització de contracte és imminent i per a dur-la a terme amb garanties exigim responsables que creguen en el projecte del Consell i no posen en risc els pactes del Botànic 2.