Dilluns, 03 Setembre 2018 12:16

"Denúncia didàctica a l'humor gitanòfob", per Juan Carlos (JODaD)

Escrit per Juan Carlos

Com ja hem expressat des de la Plataforma pel Dret a Decidir, on col·labore, sabem que tant les paraules del senyor Bodegas com de la majoria de persones allí presents, són conseqüència del feixisme social que va guanyant terreny recolzat amb la falta d'educació pública, de qualitat, sense segregacions i basada amb els valors del respecte i la tolerància.

També és el recurs fàcil d'un personatge simple i ignorant, que crea així un "espectacle" banal i groller dirigit a la classe intel·lectual més baixa de la societat espanyola. Ara com a membre del poble romaní, em dispose a analitzar i desmentir totes les barbaritats dites per aquest senyor en poc més de dos minuts.

En primer lloc insinua amb la vulgaritat que el caracteritza, que som una raça violenta, cosa bastant fàcil de desmentir ja que no existeix ni ha existit mai cap organització armada creada per o per al poble romaní. En el tema de la violència de carrer, els gitanòfobs haurien d'informar-se i no basar els seus anàlisi en tòpics irracionals, tal vegada així es curarien d'aquesta terrible malaltia anomenada xenofòbia.

Continua el burd "espectacle" al·ludint al suposat analfabetisme de la nostra raça. Sabem escriure, i si vosté sap llegir li recomane obres de Ian Hancock, Papusza, Caren Gussoff o José Heredia Maya. A més a més aquest personatge, agredeix a consciència sabent que eixe discurs és ofensiu i discriminatori.

En el punt en els que ens recrimina no adaptar-nos a la societat, és l'únic que em fa gràcia, no pel carisma del "comediant", al meu parer inexistent, sinó per la hipocresia i l'estupidesa supina que desprenen les seues paraules. Ja que les mateixes institucions de l'estat espanyol reconeixen al poble gitano com part de la seua cultura i història.

El "comediant" continua amb tòpics tals com el tràfic de drogues, hurtos, etc... els quals no necessite desmentir per l'enorme obvietat de la seua no veracitat.

Bodegas acaba el seu vòmit d'intolerància lladrant i inventant sobre les nostres tradicions. Com per exemple la prova del mocador que no la realitza el promés o l'edat de casament de les dones.

Per acabar pense que aquest ser no mereix major atenció, que al cap i a la fi és el que busca. Però el fet de que tantes persones de la sala li han rist les gracietes hauria de preocupar i fer reflexionar sobre la deriva de la nostra societat a totes i tots.

Juan Carlos - Joves pel Dret a Decidir