#SalvemLaVeuPV

El diari La Veu País Valencià era un projecte de referència al nostre país, autocentrat i 100% en valencià, que va haver de tancar ara fa més d'un any, entre altres raons, per la manca de suport institucional al País Valencià.

El diari havia aconseguit arribar al micromecenatge suficient per assegurar el seu funcionament durant el pròxim any. Però quan semblava que era possible rellançar el projecte, la Inspecció de Treball i Seguretat Social va notificar a Edicions Diari La Veu Cooperativa Valenciana (empresa editora del diari Nosaltres La Veu i propietària del domini diarilaveu.com) una acta de liquidació/infracció de 62.000,96 euros en concepte de quotes a la Seguretat Social no satisfetes per 58 col·laboradors externs i freelances que l'Administració entén que havien de ser inclosos en el règim general entre 2016 i 2019. Entre aquests col·laboradors hi ha alguns professors i professores, funcionaris, periodistes autònoms, professionals, jubilats... Fins i tot una notària per la confecció de tres escriptures, i una estudiant en pràctiques en conveni amb la Universitat.

Com que cap d'aquests col·laboradors i freelances no va ser mai treballador a temps complet o parcial del diari La Veu ni va fer cap treball ni feina a la redacció periodística ni va usar els mitjans materials i informàtics de La Veu, el ressò de la notícia no s'ha fet esperar en mitjans com El Temps, El Diario CV o Comunicació 21. El projecte periodístic ara greument amenaçat ha rebut els últims dies una allau de mostres de suport per part de la ciutadania, d'entitats com El Tempir, Plataforma per la Llengua o l'Assemblea Nacional Catalana i de personatges públics com el senador Carles Mulet, l'ex-Vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira, el periodista i subdirector de Nació Digital Ferran Casas o el sociòleg Rafael Xambó.

Ara, et demanem el teu suport perquè entre tots #SalvemLaVeuPV

Adhesió

En compliment del deure d'informar les persones interessades de les circumstàncies i condicions del tractament de les seues dades i dels drets que els assisteixen, posem a la vostra disposició la següent informació. RESPONSABLE DE TRACTAMENT: Plataforma pel Dret a Decidir, Decidim. FINALITAT DEL TRACTAMENT DE LES VOSTRES DADES: Recollir signatures per a l'adhesió a la campanya "#SalvemLaVeuPV" i facilitar informació d'interès sobre l'entitat i informar els usuaris de les nostres activitats, esdeveniments i serveis. CONSERVACIÓ DE LES DADES: Les dades es conserven el temps estrictament necessari per a la relació i el que li és exigible legalment, i són destruïdes posteriorment mitjançant els processos segurs de l'organització. LEGITIMACIÓ PER AL TRACTAMENT: Interés legítim de les parts per donar resposta a la sol·licitud d'informació. PERSONES DESTINATÀRIES DE LES VOSTRES DADES PERSONALS: No es preveuen cessions de dades excepte en aquells casos en què hi haja una obligació legal. No hi ha previsió de transferències de dades internacionals. ELS VOSTRES DRETS: Podeu revocar el consentiment i exercir els vostres drets d'accedir, rectificar, oposar-vos, limitar, portar i suprimir les dades, escrivint a Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim, C/ Túria, 58, 46008 València, a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).